Vänner

Jag har ganska många bekanta, många som jag känner på olika sätt, från olika sammahang och som är väldigt trevliga och som jag tycker om att träffa då och då! Men, riktiga vänner, det är inte så många, men de som finns är guld värda, de gör livet så mycket bättre. Riktiga nära vänner är för mig de som man kan dela sina tankar och allt som händer, i "vått och torrt"!
De vänner som jag haft längst i mitt liv, är en liten grupp "Poolarna", vi kom på häromdagen att vi känt varandra i 37 år, visst är det fantastiskt! Vi är fyra kvinnor och när vi träffas tar samtalen aldrig slut.
Här är vi för ca ett år sedan, löste mordgåta på Husby Säteri!
Ibland träffas vi tillsammans med respektive, vilka också är väldigt roligt, ibland träffar några av oss varandra i mindre gruppering. Oavsett vilket, så är det så trevligt!
Vi hade pratat om att åka iväg på en kort resa utomlands tillsammans den här våren. Marianne som bor några månader i Spanien varje år, skulle vara där fram till början på maj, så vi bestämde att det passar ju bra, då kan vi andra åka dit. Hennes man Göran kunde flytta in till sonens hus, inte långt därifrån, så vi kunde husera tillsammans själva. 
Tyvärr blev vi bara 3, Ingrid fick förhinder pga av arbetet, vi andra kan oftast styra vår tid själva! Så sagt och gjort, bokning med Norweigen till Alicante och Marie och jag åkte till Skavsta på utsatt dag. Flygtid 3 tim och 45 minuter, känns rätt bra för att komma från kylan här hemma till värmen och solen.
Framme kändes det så härligt att träffa Marianne, det känns alltid som det var igår vi sågs senast, trots att det gått några månader.
Så underbart vackert med den blå himmelen och alla fina blommor
Jag kan aldrig sluta fota alla fina blommor, här har en liten snigel hittat in i det vackra!
Marianne är en verklig vän, generös, lyssnande och med många goda råd!
Marie är också en verklig vän, vi har många samtal om livet och samhälsfrågor, och tillsammans med Marianne har vi många skratt tillsammans! Jag tycker att båda två är härliga, fina, vackra kvinnor som jag älskar att vara tillsammans med!
Mer blå himmel och palmer överallt där vi var!
Varje morgon blev det promenad, medan det ännu var lite svalt ute!
Våra luncher de här dagarna var enkla och goda, lite Sangria hör ju till i Spanien!
Vi hade också lite poolhäng varje dag, inte så länge men skönt med sol och bad. På andra sidan muren växte det här fina citronträdet och doftade underbart.
Vattnet i poolen var bara ca 22 grader, men det svalkade skönt efter en stund i solen!
Inte långt från Marianne och Görans hus, ligger en restaurang med asiatisk mat, där åt vi den godaste kinamat som jag har ätit på länge, det var som att vara tillbaka i Kina!
Bl a denna "sizzling plate" med räkor, mmmm!
Vårrullar....
... friterade små räkor och grönsaker!
Morgonpromenaderna, gav nya upplevelser varje gång, apelsiner som fallfrukt är ju inte något man ser hemma! 
En murgröna med STORA blad, är inte heller så vanligt hemma.
 
 
 
En mur vars mönster var uppbyggt av mosaik, helt fantastiskt vackert!
Vi gick bl a utkanten av den del av Torreviejas vi bodde i och när vi gick hade vi bebyggelse på ena sidan 
... och en stor saltsjö på andra sidan!
Med den vackra vassen mellan vägen och sjön!
Den torra, karga jorden där det ändå växte fint...
Vackra bougainvillea både här och där lysste upp med sin klara färg...
Blomman för dagen längst staketet mot sjön, enkelt men vackert!
Men, vad vore en resa utan shopping, här var det en butik med sportskor och kläder...
... många snygga skor och lite billigare pris än hemma!
Vi shoppade både skor, mat och kläder, det mesta på Carrefour, dit vi åkte med promenadkläder på och där vi "råkade"  tillbringa rätt mycket tid, det fanns sååå mycket roligt att titta på och shoppa! 
En efermiddag tog vi bussen in till centrala Torrevieja, det är roligt att åka kommunalt, resan kostade 1,50 Euro enkel biljett och tog runt 30-45 minuter.
Vi gick runt och tittade på "staden", shoppade lite, fick lite stadskänsla.  
Vi drog oss ned mot hamnen och båtarna, tro det eller ej, jag handlade ingenting, bara de andra två :)
Vilken båthamn, det är helt otroligt med alla dessa båtar, hur hittar de tillbaka till sina egna båtar, jag tror jag skulle få irra runt i timmar för att komma rätt om jag hade båt där!
Vi avslutade med en middag på Moby Dick, en restuarang ägd av en svensk person, så på menyn fanns bl a svenska köttbullar och svensk räksmörgås. Men, inget för oss, det blev en pastamiddag med en flaska rött vin till!
Sista hela dagen tillbringade vi eftermiddag och kväll i Mattias hus, där Göran fått bo under vår vistelse. Vilket hus, så fint både ute och inne, egen pool och trädgård. Svårt att beskriva på foton, men väldigt vackert!
"Grabbarna" bjöd på middag, ett bröd med gubbröra, öl och snaps till förrätt, sedan supergod grillning med tillbehör och sist en glass till dessert. 
På kvällen fylldes himlen av en fantastisk färg och fram på nattkröken ringde vi efter en taxi och åkte tillbaka till "vårt" boende!
Dagen efter vår grillkväll var det dags att åka hem igen, det var blandade känslor då vi haft så jättetrevligt, mysigt, roligt, så många skratt, så mycket prat, samtidigt längtar jag alltid hem till Gert  då jag är borta, Vill komma hem till vardagen, som jag är så tacksam över att dela med honom.
Det finns inte tillräckligt med många tack för att tacka Marianne (och Göran) för att vi fått möjligheten att dela de här dagarna. Snart ses vi igen och det ser jag fram mot!
Flygplatsen och snart på väg...
Tiden går snabbt och vi kom iväg och även hem i rätt tid, våra väskor kom och sedan blev det bilen till Norrköping, upphämtning för mig där av Gert!
Tack finaste vännerna, mitt hjärta känns fyllt av värme då jag tänker tillbaka på våra dagar! Snart ses vi igen!!!!!