Fest och Julbord

Än är det inte jul, vi är i början på julveckan, men vi har redan hunnit med 3 julbord! Det första var redan i november, vilket jag skrev om redan förra inlägget, den på min födelsedag.
En härlig show med julbord, showen var superhärlig med syskonene Linn och Adam! Maten var trots det fina hotellet inte så smakrikt, jag tog inte en enda bild på maten.
Linn i full fart......
.... och som fin ute bland gästerna!
Julbord nummer 2 var i samband med att vi hade Klubbmästerskap/tävling och julbord för de medlemmar i Söderköpings fotoförening som deltog. 
Även jag hade lämnat in bilder för bedömning och hör och häpna, jag fick en 2:a placering i en av klasserna, mobiltelefonbilder med tema "action", när Amanda rider sin hästen Raven genom snö som yr!
Maten var tagen på catering och den var supergod, jag missade att fota maten, men det var även lite dessert och den var också väldigt god och blev snabbt uppäten!
Härlig kväll med trevlig samvaro, till höger på bilden nedan ser man de bilder som var inlämnade till klassen påsikt, med tema "solo", där blev inte mina bilder placerade alls, vilket inte förvånade mig, då jag inte är någon fotograf, gillar bara att ta bilder.....
Det här var min bilder från påsiktsklassen :) jag älskar ju att fota blommor!
Julbord nummer 3 hade vi här hemma hos oss i lördags, lilljul med familjen! Vi kommer inte att ses alla tillsammans på julafton och det är verkligen jättemysigt och härligt att ses tillsammans! Vi hade hela paketet, julgran, glögg med pepparkakor och julgodis, julklappar från oss till alla (vi hade sagt att de inte skulle ta med några julklappar), sedan lagade vi till ett julbord med mat som vi alla hade förberett med ett "knytis-kalas". Det blev ett riktigt stort julbord med så många läckerheter att vi satt rätt mätta och stinna innan desserten kom fram.
Inte många bilder blev tagna under eftermiddagen och kvällen, det var fullt upp, men det här var förberedelserna till desserten.
Här ställdes, då vi dukade, tallrikar, bestick, bröd, smör, ost osv fram....
... här förberedes extra platser....
....vi var 16 personer den här gången, vilket innebär att det var svårt att få plats vid samma bord då det var dags för mat ....
.... men det blev ändå bra vid det lilla bordet i rummet bredvid....
.... det var som vanligt en härligt, stökig, rolig och helt underbar kväll! Den här traditionen hoppas jag vi kommer kunna fortsätta även kommande jular!
Efter 7-8 timmar tillsammans, åkte alla hem och Gert och jag satte oss och pustade ut. Dagen efter var det fullt upp med att ta hand om allt som skulle återställas till det "vanliga" igen och ladda om inför den riktiga julen och julbord nummer 4!
Önskar er alla en riktigt God Jul!