Musik - så härligt

Jag har alltid gillat musik av olika slag! När jag var barn stod radion nästan alltid på hemma, mamma lyssnade, sjöng och visslade till musiken, hennes favorit var svenska artister men en favorit hon också hade var Louise Armstrong. Jag minns hur glad och lycklig jag blev då hon höll på med hemmasysslorna och lyssnade och sjöng till musiken.
En suddig bild på mig i knät på mamma och min storasyster bredvid, så länge sedan och en så härlig uppväxt vi hade!
Vi var nog en av de första som jag kände som hade en transistorradio, vilket innebar att radion också kunde bäras med inomhus eller utomhus och kunde vara på ännu mer. Mormor och morfar hade också en skivspelare som man kunde ladda med flera skivor, efter en var spelad, åkte nästa ner och satte igång.
 
Åren gick och musiken följde mig genom åren, jag minns då jag fick följa med min storasyster när hon träffade kompisar på ett fik och vi spelade musik på Jukeboxen, så stor jag kände mig. Hon lyssnade också varje vecka på Tio i Topp, vilket då jag fick lyssna på också eftersom vi delade rum.
Sedan kom  de olika pop-grupperna på 60-talet, som exempelvis Hep Stars, Tages, Ola & The Janglers men allra bäst var Shanes tyckte jag, oj så bra de var, Cara Mia, Chris Craft no.9 osv.
Jag gick på konserter då de olika grupperna kom till Norrköping, men jag kunde inte förstå alla tjejer som stod och skrek och grät, jag tyckte det var så konstigt, jag ville ju bara lyssna på musiken.
Jag blev tidigt mamma och under åren som ung mamma med småbarn, blev det inte mycket tid att lyssna och njuta av musiken, även om alltid fanns där. Skivspelaren och kasettbanden gick ofta i bakgrunden med bra musik.
Här är ännu en suddig bild, nu av mig som 16-årig mamma till min första älskade unge, Tommy!
Här har jag nog precis fyllt 24 år och har då mina andra två älskade ungar, Cecilia och "sladdbarnet" Jimmy.
Jag var under en period trots tidsbrist, med i en kör i kyrkan, i vilken vi sjöng gospel med rörelser till, en härlig upplevelser, det var som att som att gå på moln på väg hem från körövningarna. 
Åren går som ni säkert alla känner, väldigt fort. Mycket har hänt under åren, barnen växte upp, relationen med ders pappa tog slut och jag träffade min stora kärlek, Gert.
Vi har under de mer än 30 åren som vi hittills haft tillsammans, kantats med så många olika upplevelser, mycket har också innefattat musik. 
Vi har varit på ett antal konserter tillsammans, exempelvis Elton John, Eagels, Björn Skifts, Bo Kaspers orkester, men även väldigt häftiga konserter då vi bodde i Kina, bl a moderna klassiska stycken spelade på gamla Kinesiska instrument.
Vi har haft fester med musik och dans, vi har tittat på musikvideos, lyssnat på musik, och olika låtar är fortfarande sammankopplat med olika upplevelser som vi har haft tillsammans.
Vi har ibland fest med våra bästa vänner, vi spelar musik på hög nivå, dansar, skrattar och har så roligt tillsammans .
Vi äter gott hemma, här hemma hos våra vänner, sedan är det mycket prat och musiken finns i bakgrunden. Därefter brukar musiken och dansen ta över och det är verkligen härligt att kunna ha så roligt på bara fyra!
Jag har under några år också varit med i Joyvoice kören i Söderköping, Joyvoice - Popkörer för ALLA det är så otroligt härligt att träffas i kören, det är fortfarande samma känsla efter att ha sjungit tillsammans med andra i grupp, det är som att att gå på moln på vägen hem, och det sitter i länge. Då vi haft konserter och sjungit inför publik, finns känslan kvar i flera dagar efteråt.
Tyvärr har Covid 19 gjort att vi inte har kunnat ses på några terminer nu, Hanne och Calle som har startat Joyvoice har haft livesändning för vi ändå ska kunna sjunga tillsammans, men det är inte detsamma att stå hemma själv. Den här terminen har det inte varit möjligt att sända livesändingar heller, pga Corona, men oh vad jag längtar tills det går att börja igen!
 
Spotify har verkligen kommit med en härlig utveckling! Vi spelar ofta musik från Spotify appen då vi sitter i vårt uterum, eller på bottenvåningen och har en brasa tänd där. Det är olika typer av musik som vi spelar, vi har ungefär samma musiksmak. 
Jag har satt samman en spellista på Spotify, "Bittes spellista"
Det är varierande typer av musik, mest lugna låtar men även lite annat, allt från "Du är den ende" med Lill Lindfors, till andra som "New kid in town" med Eagles, "Ere bara jag" med Danny Saucedo, "Maria Magdalena" med Lena Philipsson, "Nine million bicycles" med Katie Melua, "Du måste finnas" med New Kid, "Då börjar fåglarna sjunga" med Miss LI, "Stars" med Simpy Red, ja så mycket jättebra musik det finns och listan blir bara längre och längre, just nu är det lite mer än 5 timmars speltid på min lista. Ladda gärna ner den om ni tycker den verkar lockande!
 
Vi i vår familj spelade in en gemensam låt i en musikstudio för snart ett år sedan, vi gjorde det med Corona tänk, var bara inne en eller två i taget för inspelning.
Efter inspelningen satte vår hjälp med inspelningsstudion ihop till en hel låt, och idag när jag lyssnar på den får jag tårar i ögonen. Det är så härligt att känna igen vem av familjemedlemmarn som sjunger de olika delarna, att höra och känna igen deras röster. Är det någon som vill lyssna på vår familj som sjunger tillsammans, är länken här nedan!
Ja, vad vore livet utan all fin musik som finns runt omkring oss! Vi har olika musiksmak, men det är lätt att hitta sin egen favoritmusik. Ibland kanske man fastnar för en låt man hör utan att ha en aning om att den, eller artisten fanns. Det kan bli en ny favorit och man har hittat ännu ett spår i sitt musikaliska liv!