Ändring av vardagen

Vi lever just nu i en tid som nog ingen av oss riktigt vill vara i!
Sjukdom, virus, pandemi, är vad som, i alla fall jag, alltid sett som en mardröm och inte ens velat riktigt tänka på att råka ut för. Men, nu är vi här, mitt i tiden med Corona-virus, en pandemi som innebär så mycket oro och rädsla, så många sjuka och döda i världen, stängda länder, stängda skolor, inställda aktiviteter mm mm!
Jag kan inte låta bli att tänka på var viruset kom ifrån och med erfarenhet av djurmarknader i Kina, efter att ha bott där i några år, är jag inte förvånad att det började där.
När vi flyttade till Kina i slutet på 90-talet sa de till oss att i det landet "äter de allt på två ben, utom bord och stolar". Vi skrattade åt det, men såg sedan då vi var på marknaderna att det låg något i det skämtet och som svensk, kan jag bara rysa av tanken på vad vi erbjöds att köpa......
Kanske det hemska som händer just nu kan få länder som hanterar, dödar och äter vilda och smittbärande djur, att sluta med det.
Att omgivningen i form av de som bor i dessa länder och att vi från alla andra länder agerar, att andra länders alla beslutsfattare fördömer och hjälps åt att få dem att förstå att det här måste få ett stopp nu! 
Nedan några bilder från ett underbart vackert Kina, jag önskar att det här, och allt roligt, härligt, lärorikt, samt alla fina personer jag mött i landet, kinesiska vänner som jag fortfarande har, är vad jag framöver kommer ha kvar i min minnesbank, inte de negativa tankarna som finns med just nu!
 
Allt det som händer innebär också att den vardag vi lever i har förändrats, ingenting känns som vanligt, som en vän sa, "det är som en film, fast vi lever i den". 
 
Jag har inga uppdrag just nu i mitt företag, allt är ombokat, avbokat eller ligger på is framöver, mina styrelseuppdrag går kräftgång omkring hur vi ska agera, vad vi behöver göra men alla möten är just nu inställda. Vi kan inte umgås med familjen eller vänner som vanligt, det är alltid någon som är snuvig, hostig osv.....
Alla aktiviteter vi hade inbokat är avbokade eller ombokade till en oviss framtid om när det kommer kunna bokas in på nytt. 
Jag vill verkligen också få med att ni som tror vi "gamlingar" är orsak till smitta och ska hålla oss hemma, har fått det om bakfoten. Att vi ska undvika smitta är för att många av oss är nedsatta pga underliggande sjukdomar och har lättare att bli väldigt sjuka med risk att dö. Att äldre ska undvika smitta är för att inte belasta sjukvården och att "gå ur tiden" innan det är dags, inte för att äldre går omkring som smittohärdar! Har hört och lästa att vissa personer agerar med hat mot de äldre som går ut och tror de ska smitta ner andra, det känns verkligen väldigt otrevigt och okunnigt!
Vad ska vi göra?
Nu är det bara att finna sig i ändringen av vardagen och vi är, vad vi upplever själva, lyckligt lottade som bor i en mindre stad, att vi har ett hus med trädgård där vi kan gå ut och in som vi vill. Vi har nära till natur och skog, vi kan ta bilen och åka till andra naturställen och promenera.
Här är vi uppe vid Kärnskogsmossen och promenerar på spången, ett spår på ca 2,2 km, härligt och vackert...
 
.... stora kameran är också med...
En dag blev det Leonardsberg naturreservat, också ett nytt ställe för oss...
... men det var blåsigt och kallt den dagen, is på vattenpölar och inte många fåglar...
En biltur i Östergötland....
.... gick till Hävla kvarn, där vi kunde handla mjöl i kvarnen och efter det har en hel del gott matbröd kommit in i vår frys. Ja, det kom ju inte dit av sig själv, jag har bakat som sysselsättning hemma! Har lyckats med surdegsbröd för första gångerna !!
Det här är vid Himmelstalundsfältet i Norrköping, vackert och folktomt....
För att inte tala om hur bra de olika spåren är som man kan gå vid Pettersburg på Ramunderberget i Söderköping, ett riktigt härligt skogsområde med olika längder på spåren...
Vår vackra lilla stad, Söderköping är också väldigt tom på människor just nu, härligt fina ställen att promenera på... 
Den fina Drothems kyrkan i Söderköping.
En dag åkte vi mot Motala och promenerade, skulle till Sjöbo-Knäppans naturreservat, vi försökte hitta var de satt upp uggleholkar där. Vi fick en jättehärlig promenad, vid Borens strand, men såg inga holkar....
Några svanar vad det vi såg i fågelväg...
Fina blåsippor och rödsippor såg vi också, en härlig känsla av vår och tro på framtiden!
Det blev en tur in till Baltzar von Platens gravplats, grundaren av Göta Kanal. Där skulle enligt uppgift också vara en plats för ugglor. Det här trodde jag var en holk för ugglor, men jag förstår nu att det nog var en mulmholk som ska rädda småkryp.
En dag hamnade vi på en gård med alpackor, så jättesöta och tack till https://www.facebook.com/Tulos-%C3%85sne-Alpacka-farm-313847405398577/
för att vi fick komma in i hagen och hälsa på de här härligt fina djuren!
Hemma hos oss är det också härligt att gå ut, det här är utsikten från promenadstråket runt omkring här...
Vi har också vackra omgivningar för promenad längst med Göta Kanal, här på väg mot Mem
Mem är infarten till kanalen, ett riktigt litet smultronställe....
Det gäller att få in rutiner, gå upp på morgonen och hitta på något varje dag, för att inte falla in i nedstämdhet och deppighet. Det här är en tidig morgon för att komma upp vid soluppgången och hjälpa till i stallet...
Fina Raven är det som får mig att gå upp så tidigt! 
Alla hästarna ska ut i hagarna efter att ha fått lite mat i magen...
sedan är det att sätta i gång med att mocka, sopa, städa och göra fint i stallet! Gissa om det är tungt jobb, jag kan bara säga Jaaa, men härligt att jobba fysiskt med kroppen!
Hjälm på vid utsläpp, det är stora djur och de är ganska busiga i mellanåt, det gäller att inte komma i vägen vid deras krumbukter och bus!
Symaskinen har också kommit fram igen, det är inte så ofta som förr...
...lite stuvbitar blir till fina tygkassar för shopping då allt blir som vanligt igen. Här en vändbar kasse som jag själv tycker blev väldigt bra!
Vi tillbringar också en hel del tid i uterummet, läser, pratar, lyssnar på musik och på bok, surfar på plattan, njuter av att vara ute fast inne!
Ja, som ni ser är det fullt upp hos oss, trots halv-karantän. Nu fortsätter vi att att tro att vi alla på vår jord snart har kommit igenom den här oroliga tiden vi lever i just nu. Förhoppningsvis har vi alla lärt oss något av det, både stort och smått!