Sommaraktivitet - jobba

I Söderköping har ett nytt B&B öppnat nu i sommar, Mangelgårdens B&B.
 
Tidigare var det vandrarhem, men efter renovering från kommunen som äger huset, har https://www.aangensbedandbreakfast.com/ fått avtal att driva B&B där. 
Det var snabba bud att få igång verksamheten, då sommaren redan hade börjat och osäkerheten i Corona-tider kring hur det skulle gå att få gäster.
Eftersom jag inte haft något/knappast inget att göra i mitt företag erbjöd jag våra bekanta Riitta och Erling att jag kunde hjälpa till om det skulle behövas!
De tackade ja till några extra händer och jag som gillar att sy och som bytt ut min gamla symaskin mot en annan gammal symaskin, började hjälpa till med att sy upp gardiner, sy nya gardiner, lite kuddar, dynor mm. Jätteroligt att få sätta i gång med lite handfast arbete!
 
 
Ifrån att ha varit helt tomt i huset, blev det nu fler och fler rum som blev klara och gäster började komma redan innan själva öppningen.
 
 
Nu har jag under juli och kommer fortsätta under augusti att hjälpa till med att bädda sängar, städa toa och duschar, hjälpa till att se till att det finns frukost till gästerna och inte minst få prata med alla dessa härliga personer som kommer och bor där. 
Det är en hel del bäddar att bädda med rena, fina och fräscha lakan när gästerna har åkt iväg!
 
 
Det är verkligen roligt att göra något helt annat än det vanliga, lite annorlunda än att arbeta med HR! Det blir så fint i rummen då det blir bäddat och städat inför nya gästerna. Sängarna verkar vara det, tillsammans med miljön i det gamla huset från 1700-talet och det trevliga bemötandet, som de flesta verkligen tycker om och som de säger de ska rekommendera till vänner och bekanta.
Inget rum är likt det andra, det är ett B&B men likar ett litet Boutique-hotell! 
 
 
 
 
Lite roligt också att Gert har några tavlor hänger där! Bl a de över sängen här ovan men också i trappan till övervåningen.
Ja, jag måste säga att jag beundrar Familjen Hassel som har känslan för att få till så mysigt boende, att de orkar hålla igång som de gör! Jag är glad att kunna hjälpa till för att få det att fungera på alla sätt och jag hoppas, önskar och tror att det kommer fungera bra för deras B&B.
Det fantastiska är att det har varit i stort sett fullbokat hela juli på båda deras ställen för boende, jätterolligt!