En dag i Stockholm

Som ni alla vet som känner mig, älskar jag att umgås med våra barnbarn! Tänk så mycket roligt man kan ha om de själva tycker det är roligt att vara med farmor/farfar/mormor/morfar. Ibland är det enklaste det bästa, som att bara träffas och hänga lite, sitta och njuta i spabadet, spela lite kort, gå ut i skog och mark, prata, äta pannkaka eller annat gott hemma hos oss.
 
 
Ibland hittar vi på lite andra upplevelser, ger oss iväg på något äventyr! De två äldsta tjejerna bland våra alla barnbarn har nu blivit 17 och 19 år. Sedan de var ca 8-10 år eller så, har jag varit med dem på shoppingturer en gång per år. Det var i början i liten dos, en tur till Norrköping, handla på HM eller annan butik med inte så dyra kläder. 
Men, år 2017 ville de vi skulle ge oss iväg på längre äventyr och jag är lättövertalad, så vi tog tåget till Stockholm för en shoppingdag!
Här är de vid väggen med alla notisar efter det att en bil kört in i folkmassan, det var något som berörde oss alla tre väldigt mycket!
Så har åren gått, vi har varit till Stockholm några gånger, men pandemin satte stopp för våra shoppingturer, vilket också var bra för farmor och farfars konton på banken :)
Nu är de så stora, de har arbetat jättemycket under sommaren, har egna pengar för shopping, det är så duktiga och energiska tjejer, jag är sååå stolt över dem! 
Så när de frågade om vi inte kunde åka till Stockholm och gå på museum, kanske hinna lite shopping, hängde jag på direkt!
Vilken härlig, rolig, trevlig dag vi fick! De kom i fredags och sov över hos oss, vi blev skjutsade av Gert in till stationen lördag morgon för att kliva på tåget till Stockholm. Mälartåg och det gick på minuten, bara det en bra början!
Lite matsäck....
... lite prat och surf
... och efter ca 1,5 timme var vi framme och tog nästa fordon, spårvagnen för att ta oss till vårt mål, 
 med en promenad genom ett höstigt Stockholm, förbi fina Nordiska museet och sedan till ....
Vasamuseet, wow så häftigt, med lite suddiga bilder, men det var rätt mörkt där inne!
Jag har bara varit där en gång tidigare, flera år sedan och det var roligt att upptäcka det igen tillsammans med två intresserade tonåringar!
 
 
 
Från Vasamusseet tog vi spårvagnen igen och åkte till Kungsträdgården och gick därifrån till nästa museum i planeringen, Moderna museet! 
Vilken fin dag att gå i Stockholm på, vädret var perfekt och hösten så vacker.
Moderna museet tog mig med storm, jag har aldrig varit där, sååå jättemycket fint att titta på. Gammal konst genom tiderna, statyer och mycket annat. 
 
 
 
 
 
 
Jag hade sedan funderat ut att vi skulle till Kho Pangan, en Thairestaurang och äta lunch. Jag har varit där tidigare och det är som att färdas till Thailand för att äta, så häftigt och jättegod thai-mat! Mina gamla trötta ben och höfter sa emot att gå hela vägen, så vi tog en taxi och fick en trevlig pratstund med en taxichaufför som inte egentligen gillade vår tur, då det var väldigt kort väg att köra ;)
Framme vid restaurangen fick vi vänta lite på bord, trots det är många bord var alla upptagna då vi kom, ett gott tecken på färsk och god mat!
På vägen i mot borden simmar det fiskar i rännor med vatten, precis som i Thailand...
Det var mörkt och skumt inne i restaurangen, men det ger en härlig känsla att sitta där, vi beställde lite gott att dricka och väntade sedan på den goda maten.
Det syns inte på bilden vad jag åt till huvudrätt, men det var Panang curry kyckling med ris och jag kan tala om att det var nog den godaste sådan sedan vi senast var i Thailand! 
Efter den sena lunchen gick vi sedan in till Drottninggatan för lite shopping, det är alltid roligt att gå lite i affärer då man är i Stockholm, men OMG så mycket folk det var ute denna lördageftermiddag. Jag kände verkligen som jag kom från landet och var ovan vid alla dessa människor omkring oss. 
Men, så var det dags att avsluta den härliga dagen vi haft och det var tre trötta personer som tog tåget tillbaka till Norrköping, även denna gång gick Mälartåget helt efter tidtabellen!
 
Gert, Tommy och Helene hämtade oss på stationen och det var verkligen skönt att komma hem! 
En fantastisk härlig dag med de här två tjejerna, jag känner mig glad, rörd och tacksam över att jag får vara en del av deras liv och att de, som sagt, fortfarande vill vara med mig/oss i olika sammanhang!!!! Tack älskade tjejer!