Flygplats - upplevelse i väntan på nästa flyg

Vi gillar att åka till varmare ställen, då vintern med kyla, halka, kallt regn eller snö kommer. Visst är det vackert då det blir vitt ute, men vi tycker bättre om sol och värme. Ljumma vindar som smeker runt bara ben, det är en skön känsla!
 
Förra året åkte vi då det såg ut så här hemma, vackert men oj så kallt!
 
Det är alltid väldigt hektiska dagar innan vi kommer iväg, så var det även förra året då vi skulle på nya äventyr. Vi bilade upp till Arlanda och och vid lunchtid lyfte vårt plan mot Bangkok och Suvarnabhumi flygplats.
 
 
Flyget fungerade bra, vi åkte Thai air, direktflyg, men då det är dag hemma vid avresa, har vi båda väldigt svårt att sova på flyget. Det blev heller aldrig riktigt tyst, det verkade som de flesta hade svårt att sova så de pratade, hade sina lampor på för att läsa, tittade på film, barn som tjoade osv.
När vi kommit fram till Bangkok och flygplatsen var klockan runt midnatt hemma och 6 på morgonen i Thailand. Vi skulle fortsätta vidare till Sri Lanka och hade en väntetid på ca 3 timmar till nästa avgång.
 
Så tidigt på morgonen var det väldigt lugnt och tyst på flygplatsen, riktigt tråkigt då nästan ingenting fanns att göra i transithallen där vi satt. I de hallarna är det långt ifrån lika flashigt som på de ställen där de stora internationella flygen går från och alla shoppingcentrana ligger.
Vi började med att gå in till det enda matställe som fanns, köpte varsin läsk och satt på några stenhårda stolar för att dricka och fördriva tiden. Några sköna stolar att sitta på i transithallen, fanns inte att uppbringa. 
 
Det som fanns att göra var att sitta och leka med telefonerna, plattan, samt att titta och observera det som hände runt omkring oss. Vi var för trötta för att prata med varandra, första delen av resan utan knappt någon sömn hade bidragit till det.
 
Jag som tycker om att betrakta det som händer och människor som kommer och går, gjorde det istället.
4 Thailändska killar kom in och satte sig vid ett bord, beställde mat för att äta Att äta varm mat kl 6 på morgonen är inte riktigt vad vi brukar göra. Två av dem hade munskydd på sig då de kom, nu drog de ner dessa och de hängde som påsar under hakorna, medan de åt sin nudelsoppa. Det såg rätt roligt ut!
En familj med 5 barn kom in på matstället, det blev fullt med aktiviteter, de hårda stolarna drogs och skrapade mot stengolvet. Barnen stojade, var lite osams, föräldrarna försökte få dem lugna, precis som det brukar med ett antal barn i farten. De hade svårt bestämma sig för vad de skulle äta, men hittade något till slut.
Ytterligare några personer anlände och det blev ytterligare lite liv och rörelse där vi satt.
 
Runt omkring fanns reklamskyltar för öl, Leo, Singha och Chang. Det var smått, slimmat och väldigt rörigt inne på restaurangen. Jag räknade till 13 anställda som mest stod och hängde och pratade med varandra. Ingen verkade intresserad av att rensa upp och städa där det låg kartonger och prylar huller om buller.
 
Tiden gick ändå relativt snabbt och snart var vi i luften igen! Den här gången för att komma till vår första destination där vi skulle stanna ca en vecka, innan vi skulle tillbaka till Bangkok och vår lägenhet, för att tillbringa ytterligare några veckor i sol och värme!
 
Poolen och stranden vid vårt första boende på Sri Lanka.
 
Stranden utanför hotellet, inte exploaterat för turister, det gillar vi.
 
Den första kvällen med fin solnedgång över havet och de tre kvinnorna som pratande och skrattande njöt av att vada i vattnet och titta på solen som sakta sänkte sig ner i horisonten.
 
Sedan följde en vecka med massor, för oss, nya upplevelser och äventyr!