Vårt hem är vår borg

Det finns inte ord tillräckligt för att beskriva hur mycket vi trivs i vårt hem! Jag är så tacksam för att ha möjligheten att ha ett hem som är som en oas, när det stormar på annat sätt runt omkring av olika anledningar. 
Det är både stort och smått i vårt hem som gör det så trivsamt, men främst är det troligen för att vi två lever i ett kärleksfullt förhållande, vi bråkar sällan över något, vi månar om varandra och är väldigt tacksamma och ödmjuka inför att vi har ett så härligt hem och liv.
 
Det här är utsikten från vår trappa, en tidig morgon för några dagar sedan. Dimman ligger tät över Göta kanal och Söderköpingsån, som rinner nedanför gärdena.
 
Vi har inrett vårt hem i lite dova, mörka färger, där vi upplever att mysfaktorn är hög.
Matplats för många, vilket händer ganska ofta att vi är.
 
Det sämsta med vårt hus är ett smalt trångt kök som mynnar ut i tvättstuga och sedan ut till vårt härliga uterum.
Det blir lätt stökigt och mycket grejor här, trångt att vara fler än 1 - 2 personer i köket samtidigt.
 
Vårt härliga sovrum med gott om plats.
 
Det gillas av både stora och små, härligt med tonårstjejer på besök!
 
Ett myshörn att sitta och filosofera i, om man vill. Den gamla fotöljen fick en tapetsering från mina svärföräldrar till oss då vi flyttade in i huset för 25 år sedan.
 
På väg ut i hallen har vi en gammal spis, som inte är fungerande, men där vi tänder ljus under översta locket när det mörknar på kvällarna.
 
Vårt vardagsrum, TV-rum, allrum eller vad man ska kalla det, det är hög mysfaktor och där tillbringar vi en hel del tid då vi bara "är".
 
Det finns fler som gillar att mysa där inne.
 
Här är mitt kombinerade kontor och barnbarnens lekrum, ofta stökigt men härligt att vara tycker både jag och barnen. Då alla leksaker töms ut på golvet, är det en riktig rövarkula!
 
 
Så tar vi trappan ner, där vi har en till mysplats under trappan, ska erkänna att där sitter vi nästan aldrig.
 
På nedervåningen i vårt suteränghus har vi ett stort rum, med kombinerat fotostudio som sätts upp då och då, storbildsTV och mysplatser. Golvet är också tillräckligt stort för dans och glam vid fest-tillfällen. Vid många nattgäster fungerar även soffan som extra sovplats.
 
Vårt senaste tillskott i huset är de här sköna fotöljerna som vi har tänkt att sitta i under vinterkvällarna, med en god bok, lyssna på musik eller så, och med tänd brasa täljstenskaminen.
 
Vårt gästrum är också en plats där våra gäster får vara för sig själva, det är lugnt och tyst, sängen är skön och de flesta som sovit kvar där, kommer gärna tillbaka. Härligt!
 
 
Vi tycker om att ha gäster, både familjen och goda vänner hos oss, vilket gör att trots vi bara är två, använder vi ofta stora delar av huset.
Vårt uterum som jag har visat på flera gånger, är ett rum som vi använder väldigt flitigt, både att själva sitta där och läsa, lyssna på musik, men också att duka för mat både till vardag och till fest!
 
 
 
Härliga goa vänner på besök!
 
Något som gör vårt hem lite speciellt är det vi har tagit med oss hem efter våra utlandsjobb i Asien. Vårt hem har många små saker här och där som är från Kina och Thailand. Det är många fina minnen och vi tycker det passar in i vår inredning i vårt hem.
 
En krigare som är gjord av Eucalyptusträ, ca 30 cm hög, lyfter man på den och luktar, så doftar den fortfarande gott av eucalytus.
 
Kinesiska stjärntecken figurer, väldigt små, ca 2 cm höga. Våra tecken står längst fram, jag är kanin och Gert är tupp.
 
Små flaskor från Kina som är målade inifrån, med tunna penslar. De är bara ca 8-10 cm höga.
 
Vi har flera fina te-serviser, både någon som vi köpt själva, men andra som vi fått som gåvor från våra kinesiska vänner.
 
 
En hel del typiskt kinesiska prydnadsföremål finns också här och där i vårt hus.
 
 
Det här är ätpinnar.
 
Fin glasservice från Kina med kejsarens tecken på
 
En del porslinsskålar i olika former finns också hos oss, den här är den största, väger nästan 5 kg och har en diamter på ca 42 cm.
 
Klassiska hästar som jag fått i gåva från en av mina arbetskamrater då vi skulle resa vidare till nästa plats.
 
En lyckoknut som Gert fått i gåva från en av hans kollegor då vi skulle resa vidare.
 
Sedan även lite från Thailand, där vi inte tillbringade lika lång tid som i Kina.
Det här paret är väldigt tugnt och vi hade goda vänner som var på besök från Sverige som var med då vi köpte dom, de fick hjälpa oss att bära hem.
 
En liten thailändsk krigare
 
Så, naturligtvis att vi i stort sett alltid har blommande orkidéer hemma
 
Det här är en gåva från våra kollegor, 6 unga kvinnor i Thailand, vilka lät den här tavlan bli uppmålad efter en saga om en man som hade många fruar, men en favoritfru. De tog med kort på Gert, mig och kvinnorna till konstnären, som sedan målade tavlan. Den är verkligen ett fint minne som gör mig varm i hjärtat att se på. Så jättefina kollegor vi hade, både i Thailand men också i Kina!
 
Ja, då har jag delat med mig från delar av vårt härliga, sköna hem! Det är inget designhem, men det är ett hem där det syns att det bor någon, ett hem där vi känner trygghet, värme och kärlek, känslor som vi gärna delar med oss av till våra vänner, nära och kära!