Vår lilla stad - Söderköping

 
 
Jag föddes en gång för länge sedan på sjukhuset i Söderköping, idag är byggnaden en fin gymnasieskola. Uppvuxen mina första år på på Vikbolandet, var Söderköping "min stad", det var dit vi åkte om vi skulle uträtta några stadsärenden.
Sedan var jag från ca 10 års ålder ifrån staden, men för 25 år sedan köpte Gert och jag vårt härliga hus i utkanten av Söderköping och den har blivit vår/min stad igen. Det känns som ett previligium att få bo i en stad som härstammar från 1000 talet. 
 
Det är verkligen härligt att bo i en liten stad, det finns så många fördelar. Det bästa är att trots den är liten så finns i stort sett allt som man kan behöva. Jag älskar att nyttja butikerna som finns för att handla mat, kläder, möbler, blommor osv. Det är pendlingsavstånd till arbeten på andra orter som Norrköping, Linköping, Valdemarsvik, men det finns även en hel del arbetstillfällen inom Söderköping.
 
Det här är en bild med några år på nacken, idag har Å-cafeet en stor uteservering, där det är väldigt mysigt att sitta och äta en härlig sommardag, men med värmare och filtar även då det är lite småkyligt. Om man inte väljer att gå in och sitta i den mysiga miljön inomhus.
 
Det finns så många vackra ställen att vandra på, bra restauranger och på sommaren då alla turister kommer är det härligt att promenera runt i "stan" och beblanda sig med alla som kommer utifrån, det känns som att vara på minisemester om det så bara är för en vardagkväll efter jobbet.
 
 
 
Gågatan genom stan!
 
En vacker innegård!
 
Kanalen med alla båtar som lägger till, folk i rörelse och som sitter på uteserveringarna och bara njuter.
 
Härligt även för våra små fyrfota vänner!
 
Tuf-tuff tåget genom staden!
 
Det är så vackert med ån som sakta rinner genom staden, det ger en skön känsla att promenera vid sidan av. Alla dessa gamla hus som har funnits i 100-tals år, vilken historik.
 
S:t Laurentii kyrka från 1200 talet!
 
Gångbro över ån!
 
Kyrkstapel, med härlig doft av tjära då den piffas till. Snygga fotografen fick också komma med på bilden!
 
Lågvatten i ån!
 
Promenadstråk!
 
Det är också allt som arrangeras i vår lilla stad som är så häftigt och som lockar många att komma hit. Vi har Söderköpings gästabud, medeltidsfesten som blir större och större för varje år. Vi har olika vandringar i de historiska kvarteren, en dag för barnen, musik på gator och torg, Storåfestivalen, marknader av olika slag och mycket annat. 
 
Storåfestivalen, en sommar med underbar blå himmel 
 
 
Lite smått och gott från Medeltidsdagarna!
 
 
 
Närheten till skärgården och till mycket annat är också en stor fördel med vår lilla stad.
 
Fyren på Häradskär
 
 
Det är omöjligt att få med allt härligt, mysigt, roligt och trevligt som finns här i staden, det här är bara ett litet urval.
Få ställen på jorden kan mäta sig med vårt härliga land Sverige och för mig är Söderköping den allra bästa av platser att få bo och leva på.